Usein kysyttyä Reaktorista

outipuukkoAjankohtaista

Jaa Facebookissa

Milloin Reaktori on avoinna yleisölle?

Reaktori järjestetään pääkaupunkiseudun talvilomaviikolla keskiviikosta perjantaihin 22.–24.2. klo 13–20. Reaktorin päätösbileet järjestetään lauantaina 25.2. klo 18–22 Kulttuuriareena Gloriassa.

Missä Reaktori järjestetään?

Reaktori järjestetään Helsingin Messukeskuksen 4. hallissa. Reaktorin päätösbileet järjestetään Kulttuuriareena Gloriassa.

Miten Reaktoriin pääsee?

Helsingin Messukeskukseen on hyvät yhteydet julkisilla kulkuvälineillä. Pasilan juna-asema on näköetäisyydellä Messukeskuksesta. Pasilaan pääsee myös useilla busseilla ja raitiovaunuilla.

Mitä Reaktori maksaa yleisölle?

Reaktori on ilmainen nuorten tapahtuma.

Reaktorin päätösbileet maksavat kävijöille 4 euroa, ja nuorisoasiainkeskuksen jäsenkortilla sisäänpääsy on 2 euroa.

Onko Reaktoriin ikärajaa?

Reaktori on nuorten talvilomatapahtuma. Ohjelma on suunniteltu etenkin 13–18-vuotiaille nuorille.

Reaktorin päätösbileiden ikäraja on 13–17-vuotta.

Millainen ohjelma Reaktorissa on tänä vuonna?

Reaktorissa on mukana 48 näytteilleasettajaa. Ohjelma sisältää muun muassa liikuntaa, pelejä, kädentaitoja, hauskaa tekemistä ja yhteiskunnallista asiaa. Ohjelmaan ja aluekarttaan voi tutustua jo etukäteen tapahtuman verkkosivuilla.

Mitkä ovat Reaktorin päätösbileet?

Reaktorin päätösbileet järjestetään Kulttuuriareena Gloriassa lauantaina 25.2. klo 18–22. Päätösbileiden ikäraja on 13–17-vuotta. Tapahtumassa on musiikkia ja ohjelmaa nuorille. Kyseessä on päihteetön tapahtuma.

Onko Reaktorissa tarjolla ruokaa?

Ruokailu on kävijöille omakustanteista. Reaktorissa toimii koko tapahtuman ajan nuorten suunnittelema ja toteuttama kahvila. Nuorten kahvilassa voi maksaa käteisellä. HUOM: Ennakkotiedoista poiketen kahvilassa ei voi maksaa pankkikortilla. Messukeskuksessa on kuitenkin automaatti, josta voi nostaa käteistä. (Päivitys 22.2.)

Lisäksi Messukeskuksessa on avoinna tapahtuman aikana Hesburger-ravintola. Mukaan voi ottaa myös omia eväitä. Messukeskuksessa on Otto-automaatti käteisnostoja varten.

Onko tapahtumassa narikkaa?

Reaktorissa on yleisölle ilmainen narikka. Löytötavaroita voi kysyä tapahtuman aikana infopisteeltä. Tapahtuman jälkeen suuremmat löytötavarat siirretään Helsingin löytötavarakeskukseen maaliskuun alussa.

Mitkä ovat kiellettyjä tavaroita Reaktorissa?

Hoverboardit, skeittilaudat ja muut isommat välineet jätetään tapahtumassa narikkaan. Tapahtumaan ei saa tuoda teräaseita tai vastaavia turvallisuusriskejä aiheuttavia esineitä.

Kuinka mones Reaktori-tapahtuma on kyseessä?

Reaktori saavuttaa tänä vuonna teini-iän. Tapahtuma järjestetään 13. kertaa. Reaktori on vuonna 2017 osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Mikä on Ekokompassi?

Reaktori-tapahtumalla on Ekokompassi-sertifikaatti. Kaikessa toiminnassa pyritään luonnonvarojen kulutuksen vähentämiseen. Tämä tarkoittaa muun muassa kierrättämistä ja materiaalien uudelleenkäyttöä. Jätteiden lajitteluun kiinnitetään erityistä huomiota. Lue lisää Ekokompassi-sertifikaatista.

Kuka Reaktorin järjestää?

Tapahtuman toteuttavat pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuritoimet yhdessä nuorten, järjestöjen ja Helsingin muiden virastojen kanssa.

Minulla on vielä kysyttävää Reaktorista – keneen voin ottaa yhteyttä?

Reaktorin tuottaja nuorisoasiainkeskuksessa Sanna Lesonen sanna.lesonen@hel.fi

Reaktorin tiedottaja nuorisoasiainkeskuksessa Outi Puukko outi.puukko@hel.fi

 

***

(Artikkelia päivitetty 22.2.2017 klo 10.50)